mandag den 19. september 2011

Sarah Bernhardt - The Recipe...


Sarah Bernhardt kager
Ca. 40 stks.

Makroner (For selvfølgelig bager vi også selv dem!):300 g rå marcipan
250 g sukker
2-3 æggehvider (pasteuriserede)

2 THE-skeer rom (Hvis man vil forkæle gæsterne med et hemmeligt ingrediens)


Findel marcipanen i en skål. Bland med sukker og æggehvider. Pisk til en luftig masse - Ikke for tør, men tilpas klæj (Dejligt undervurderet ord der betyder svampet men ikke vandet-ish)...

Med 2 THE-skeer sættes massen på en plade med bagepapir...
Det er FO
R Himlens skyld vigtigt at overholde denne størrelses-anvisning (Referer til Facebook status: "- Mine makroner hæver ALT for meget...!Damn - Vi prøver lige igen... Note-to-me: Når der står 1 THE-Ske - Så er det IKKE en spise-ske... Spørge-Jørgen"...

Massen flyder en smule ud, men hæver afsindig meget...

Med lidt vand på fingrene kan makronerne glattes pænt og gøres perfekte runde :)
N.B. Man kan lade makronerne stå i 30 min. inden de bages - Det gør massen mere sprød - Men jeg foretrækker nu at de bages AT ONCE... For det første fordi jeg ikke kan vente med at spise dem og for det andet fordi de bliver mere svampede :)



Bages midt en 175 grader varm ovn i ca. 20 minutter - De skal være svagt gyldne.
Lad makronerne køle af på pladen, inden de flyttes over på et afkølet fad eller tallerken...




Chokoladetrøffel:
4 dl piskefløde (Økologisk of course)
200 g god mørk chokolade, 55-70 % kakao
Lidt vanilje KAN tilsættes (Men er ikke i den oprindelige opskrift)

ca. 150 g god mørk overtrækschokolade (også ca. 55 – 70 % kakao)

Kog fløden op i en tykbundet gryde. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den i fløden.
Kog ved svag varme og under omrøring ca. 5 minutter.
Cremen skal stivne og dette tager ca. 4 timer - Snyd en hel del ved at lade den afkøle først og derefter sætte den i fryseren i 15 min.
VuptiOptimizing A Housewifes Time...


Pisk den kolde chokoladetrøffel let op...
Smør på makronerne, så massen danner den velkendte top...
Stil kagerne et afkølet sted - Gerne i et pulterkammer (MÅTTE bare bruge det ord somewhere)...
Dyp chokoladetoppen på kagerne i den smeltede chokolade - Eller overtræk kagerne med ved hjælp af en the-ske - Whatever works for you...

Stil kagerne koldt - Sådan skal de også helst serveres...
Sarah Bernhardt kager kan sagtens fryses - Optøning er ca 30. før gæsterne arriverer...!

Voila - Easy Piecy Beautiful!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar